Manja slova Veća slova RSS

                               Članovi Savjeta

                               Kontakti

                               Linkovi

 

>

Saopštenje: Održana XVII sjednica Savjeta za visoko obrazovanje

Datum objave: 23.01.2017 10:01 | Autor: Savjet za visoko obrazovanje

Ispis Štampaj stranicu


Sjednica Savjeta za visoko obrazovanje, u trećem sazivu, kojom je predsjedavao prof. dr Živko Andrijašević, predsjednik Savjeta, održana je 18. januara 2017. godine.

Savjet je na sjednici donio sljedeće odluke:

- Odluku o izdavanju certifikata o akreditaciji osnovnog akademskog studijskog programa Geodezija, obima 180 ECTS, Fakultet primijenjene nauke, Univerzitet Donja Gorica,
- Odluku o izdavanju certifikata o akreditaciji postdiplomskog akademskog magistarskog studijskog programa Ekonomija energetike, obima 120 ECTS, Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis, Univerzitet Donja Gorica i
- Odluku o izdavanju certifikata o akreditaciji postdiplomskog primijenjenog specijalističkog studijskog programa Sportski menadžment, obima 60 ECTS, i postdiplomskog primijenjenog magistarskog studijskog programa Sportski menadžment, obima 60 ECTS, Fakultet za sportski menadžment, Univerzitet Donja Gorica.

Na sjednici je razmatran zahtjev za akreditaciju osnovnih akademskih i primijenjenih studijskih programa na organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore. Nakon razmatranja zahtjeva Savjet je formirao komisije za sprovođenje postupka akreditacije koje čine domaći i međunarodni eksperti za oblast obezbjeđenja kvaliteta, sa utvrđene liste eksperata.
Savjet je usvojio Nacrt pravilnika o reakreditaciji ustanova visokog obrazovanja u Crnoj Gori koji je pripremio prof. dr Mile Dželalija, konsultant za sistem obezbjeđenja kvaliteta u visokom obrazovanju, angažovan kroz HERIC projekat »Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost«.